mandag den 11. august 2014

Mumitrolde sluppet løs

Vesthimmerland i rødt og hvidt

Midt i rundkørslen stod en flok mumitrolde.
Forleden glemte de at låse dørene om aftenen på biblioteket i Vester Hornum - og en flok mumitrolde benyttede lejligheden til at stikke af.

Det var min første tanke, da jeg i dag kom kørende fra Nibe mod Farsø. I rundkørslen ved Hornumbro Mølle stod der i en flok uformelige tøjdyr midt i det hele.

Jeg ved ikke helt præcis, hvad meningen er - men det har nok noget at gøre med en golfturnering i den kommende uge. Golf er jo gået hen og blevet big business i Farsø og nærmeste omegn - og her har man benyttet anledningen til at støve de gamle "køb dansk"-kampagner af og svøbt byen i rødhvide gevandter.

Det ligner en tanke... Mumitroldene er syet af den
slags velour, man køber billigt i Jysk.
Sandsynligvis er man gået i samarbejde med den lokale håndarbejdsforening, for jeg bemærkede blandt andet en lygtepæl i byens centrum, der så ud som om, den var udsmykket med hæklede grydelapper.

Anledningen til turen til det vesthimmerlandske var, at det søndag var min fars fødselsdag - og så syntes jeg da lige, at jeg ville køre en tur på kirkegården med en buket.

Far ville søndag have fyldt 82 år.
Det passede med, at jeg i morges kørte Dina til Aalborg. Så var Farsø jo nærmeste omvej hjem - efter en tur i Metro efter blandt andet 10 kg kyllingelår, to et halvt kilo rejer og et pund gurkemeje til paella.

Dina skulle med Fjerritslev-bussen, der i vore dage hedder 888 og kører fra Aalborg. Hun er et par dage i København for at fejre, at lille Adamski begynder i skolen i morgen. Efter grønlandsk tradition skal den slags jo fejres med kaffemik - og kufferten var fyldt med hjemmebagt kage (og tys tys!!! en masse slik fra Fleggaard, der blev dygtigt frekventeret for 14 dage siden...).

2 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Jesper - det hedder "yarnbombing" og er en udbredt dille i hele verden, hvor mere eller mindre midaldrende kvinder laver grafitti ved at iklæde vejskilte, rundkørsler, ja selv kampvogne strikketøj...

Jesper Hansen sagde ...

Så blev man så klog. Verden er altså af lave - og her troede jeg, at det var sådan en bevidst strategi, selv om jeg måske som antydet ikke var vildt imponeret...
I så fald bør kommunen få det fjernet hurtigst muligt - for kønt er det ikke.