søndag den 17. august 2014

Blomkålssuppe

Guf i sensommeren

Blomkålssuppe er bare så lækkert...
Sommeren går så småt på hæld - og det har nu ikke været så ringe en sommer, selv om vi har døjet med tørke, og jeg godt kan grue lidt for årets vandregning.

Blandt andet er blomkålene virkelig blevet en succes i år - faktisk lidt for stor, for de er ved at vokse fra mig. De seneste to uger har den derfor stået på blomkål på 1.000 måder her i huset - ligesom jeg også har haft gang i blancheringen til fryseren.

Lørdag var det småkoldt og blæsende - og jeg fandt derfor på at lave blomkålssuppe. Suppe er egentlig efterårsmad, men netop blomkålssuppen går fint allerede her i august.

Jeg lagde ud med at riste en pakke finhakket bacon i bunden af en stor gryde. Da baconen var færdig, tog jeg det fra og gemte det til pynt. Så klarede jeg et par skivede løg i fedtstoffet og tilsatte et renset og skilt blomkålshoved samt tre kartofler i tern, hældte et par liter vand ved og krydrede med peber samt et par skeer bouillonpasta fra Knorr.

Bouillonpasta er ren snyd, for i virkeligheden bør man selv lave sine supper og fonds - men det er svært i en lille familiehusholdning som vores. Derfor er jeg begyndt at bruge dette cateringprodukt, som jeg har fundet i Metro, og som smager hæderligt og er til at opbevare ved stuetemperatur.

Når kålen har kogt en god halv times tid, blender jeg hele herligheden med stavblenderen og tilsætter en pose kødboller. Igen snyder jeg på vægten og bruger en pose kødboller fra Mou, men det var altså ren dovenskab. Med en gammeldags bollesprøjte er det faktisk ikke så svært selv at lave kødboller, når først man får "tawet".

Til sidst giver jeg suppen et opkog med en kvart liter fløde - og voila, den herligste blomkålssuppe er klar til servering. Pyntes med bacon og friskhakket persille.

Blomkålssuppe er en lidt overset ret i det moderne, danske køkken. Jeg tror, at de fleste udelukkende stifter bekendtskab med den som skrubhjem-servering ved store fester og på restauranter. Det er synd, for det er faktisk nemt at lave, hvis man snyder lidt, så opskriften er hermed givet videre.

Ingen kommentarer: