søndag den 3. august 2014

Sommermad

Fladfisk under bøgen

Stegt rødspætte er en af mine absolutte livretter.
Jeg er tilbage i civilisationen - efter to ugers udendørs ophold.

Det kræver en langsom nedtrapning - og da sommervejret stadig viser sig fra den bedste side, spiser vi selvfølgelig udendørs.

Lørdag formiddag var jeg lige et smut i Aalborg - og det passede fint med et besøg på byens torv, hvor man kan finde stort set alt spiseligt i en forrygende frisk udgave.

Fladfisk under bøgen. Dansk sommer, når den er bedst.
Jeg købte torvets to største rødspætter - og overlod stegningen til Dina. For hun er simpelthen specialist i denne herlige danske sommerspise. Hun bruger rugmel og krydderier med en rund hånd til paneringen - og resultatet er fisk, der går lige til hjertet.

Kartofler og gulerødder er selvfølgelig hjemmeavlede - mens tyttebærrene er fra Søbogaard og ligeledes købt på torvet i Aalborg.

Det er dansk sommermad, når det er bedst - og indtaget ved bålpladsen under bøgen, ja, så kan man næsten ikke forlange mere. Det skulle da lige være en kold og skummende fadøl, men den sprang vi over - og skyllede fisken ned med et glas perlende Lambrusco.

Det går såmænd også...

Send en kommentar