fredag den 29. august 2014

Mariehønens død

Edderkopperne har gyldne tider

En effektiv fluefanger i stuen.
Netop nu er det højsæson for edderkopper.

Vi har dem overalt - inde som ude. Og i hvert fald her i huset passer jeg på trods af Dinas skepsis temmelig godt på edderkopperne.

Selvfølgelig er det irriterende og grimt med alle deres spind - men her sidst på sommeren er der altså et voldsomt insektmylder overalt - og så er det godt, at edderkopperne tolder lidt af bestanden.

Edderkopperne gør, hvad de kan - for den lille spindler et ægte rovdyr. Ud af 39.000 beskrevne arter er der kun fundet en enkelt planteæder - resten er rovdyr.

I dag fandt jeg et spind, hvor edderkoppen havde fanget en mariehøne. Byttet bliver vævet ind i en lille kokon, så det ikke kan stikke af og bragt til reden, hvor edderkoppen suger næringen ud af byttet. Ganske uhyggeligt - man naturens orden.

Den store korsedderkop holder til i stuen, hvor den har sat sit spind op foran vinduet. Fluerne tror, at vinduet er vejen til friheden og flyver mere eller mindre direkte i edderkoppens gab. Faktisk ret smart, når jeg nu skal sige det - og fluerne har vi jo mere end rigeligt af her på landet.
Mariehønen bliver bastet og bundet.

Ingen kommentarer: