fredag den 25. oktober 2019

X ved robotterne

Nyt politisk perspektiv

Robotterne kommer...
Da Venstres svar på schweizerkniven, tidligere minister, tidligere MF og nuværende EU-parlamentsmedlem Søren Gade forleden åbnede Nordeuropas største fiskerimesse, Danfish i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, fik han hjælp af en robot til at klippe den røde snor.

Så i stedet for at tage guldsaksen frem, kunne den alsidige politiker nøjes med at trykke på en knap. Det var tydeligt, at knaptrykkeri fornøjede politikeren. Det er jo en kær beskæftigelse for de fleste drenge…

Jeg ville nu ikke være så fornøjet, hvis jeg var politiker. For rød-snor-robotten kan nemt blive en trussel på levebrødet.

Politiker-robotten åbner helt nye perspektiver i dansk politik. For er der egentlig den store forskel på politikere og robotter? Jeg vil godt vædde en let brugt selvangivelse på, at hvis man stiller en robot op til næste valg, så bliver det en stemmesluger af de helt store. Og det vil næppe gøre den store forskel.

Ser vi på det nuværende Folketing, opfører regeringspartiet og støtterne sig som robotter, der glad og beredvilligt trykker på ja-knappen, når det drejer sig om at påføre befolkningen nye byrder. Lige i øjeblikket i klimaets hellige navn, hvor selv den mest mærkværdige lovændring kan sniges igennem med en forklaring om klimaet.

Men havde vi ikke klimaet, skulle socialisterne nok finde en anden grund. Sådan må det nødvendigvis være, når samfundsidealet er en stærk Stasi-stat og en blind tro på, at danskerne ikke selv evner at træffe fornuftige, individuelle beslutninger.

Det er i øvrigt ikke meget anderledes i den borgerlige opposition, hvor politikerne med en højteknologisk robots træfsikkerhed skyder sig selv i foden – og benet, kroppen og hovedet med for resten. Det er gold afmagtssyge uden perspektiv for det liberale Danmark.

Et godt eksempel på robottænkningen blandt landets politikere er skandalerne i Skat, der hver gang modsvares af et stort ”Send flere penge nu”, selv om det er åbenbart for enhver iagttager, at det ikke er penge, men ledelse – jernhård ledelse – der er brug for i Skat.

Hvis der havde været andet end robotter i Folketinget, ville galskaben blive stoppet øjeblikkeligt. Hvis landets virksomheder løste alle problemer med at bruge flere penge, ville pengekassen snart være tom, men det gælder jo ikke Skat, der bare udskriver regningen til de i forvejen hårdt ramte danskere.

Det eneste lyspunkt er, at realiteterne forhåbentlig snart får nogle voksne mennesker til at erkende, at vi i Danmark har et vildtvoksende skattesystem, der ikke lader sig styre. Den eneste løsning er en omfattende skattereform, hvor vi begynder fra nul – og bygger det logisk op, så alle og enhver kan forstå det. Måske er det en historisk chance netop nu, hvor systemet er brudt sammen, og hvor renterne svinger omkring nul. Det giver i hvert fald en mulighed for at fjerne hele rentefradrags-cirkusset, uden at det gør ondt på enkelte skatteydere.

Desværre er min tillid til systemet nok overdreven – og vi fortsætter med robottænkningen med lap på lap i et ustyrligt bureaukrati. Og det er så bevidstløst, at vi lige så godt kan erstatte politikerne med en flok robotter, der i det mindste ikke skal have nogle af landets højeste lønninger, men kan nøjes med en sjat smøreolie. Og som vi kan køre på lossepladsen, når de bliver for gamle – i stedet for at yde en favorabel folketingspension.

På Kanten, Nordjyske Stiftstidende 25. oktober 2019

2 kommentarer:

brian.lyn.nilsson sagde ...

P3 har lavet en youtube video om robotter i folketinget:
https://www.youtube.com/watch?v=j1qAU9wm0jE

Jesper Hansen sagde ...

Tak for linket. Den havde jeg ikke set før...