mandag den 21. oktober 2019

Vinterklar

Så klar som vi nu kan være...

Julerosernes hvide blomster varsler tidlig, men
ikke nødvendigvis hvid jul i år.
Selv om solen skinnede, blev der ikke
 brug for liggestolen denne søndag.
Så er haven ved at være vinterklar - næsten...

Søndagen bød på det herligste efterårsvej. Solskin, vindstille og for første gang i dagevis ingen regn overhovedet. Så der var livlig aktivitet i haven fra den årle morgen til aftensmaden og den efterfølgende dybe søvn i lænestolen foran fjernsynet.

Alle georginerne er taget op, det samme gælder knoldbegonierne, der er sat påskeliljer og jeg fik ryddet et stykke med vildtvoksende fjeldribs, der havde blandet sig med stikkelsbærrene. Græsplænen er slået for måske - måske ikke - sidste gang i år. Det hele ser i det hele taget ganske nydeligt ud.

Så er der sat påskeliljer i en del af krukkerne.
Pelargonierne er kun delvist taget ind. Der er masser af knopper i dem, så med lidt held og godt vejr får vi måske en ekstra blomstring, selv om der ikke er meget sjov ved bladene. Så en del af pelargonierne får lige en ekstra tørn, til det bliver frost igen.

I øvrigt glæder jeg mig over benvedden, der står med flotte røde bærskaller - og inden  under dukker de flotte orange bær frem. Men man skal ikke lade sig narre. Stort set hele benvedden er giftig for mennesker, men solsorten og de fleste andre fugle tåler dog den hårde kost, så det er fuglefodder på linje med bærrene fra blandt andet tjørn og de store solsikkeblomster.

En dejlig dag, hvor sæsonens første julerose blomstrede - og et par enkelte staudeanemoner helt havde glemt, at der er et halvt år til sæsonen.
Pelargonierne får lige en ekstra omgang inden vinterfrosten.
Benved er en af efterårets smukkeste planter med røde bærskaller
 og orange bær. Når frosten kommer,bliver bladene røde. Men den er
giftig og forbudt for børn.
Græsplænen er slået for måske - måske ikke - sidste gang i år.
Anemonerne er cirka et halvt år for tidligt fremme.
Begyndende trængsel i vinterkvarteret.

Ingen kommentarer: