mandag den 7. oktober 2019

Trold i Rold

Troldeprutter og slimede orm

Celina gør klar til at bygge en troldehule.
Rigtige trolde spiser selvfølgelig musehaler, fluevinger, skrubtudser og slimede orm. Det beviste en flok spejdere i alderen tre til seks år på en familiespejddag i Rold Skov søndag.

Arrangementet foregik på skovlegepladsen Røverknolden nær Skørping og havde ”Trold i Rold” som tema. De små spejdere var på et rigtigt spejderløb med opgaver, der alle havde med trolde at gøre.

Blandt andet skulle de smage på troldebryg, fiske troldkonens redskaber op af dammen, bygge en troldehule og flette en troldehale. På turen gennem skoven fulgte spejderne et spor af troldeprutter, der ligner havregryn til forveksling.

- Spejdere er seje – også selv om man kun lige er begyndt på spejderlivet – så det blev en herlig dag, selv om vejret var noget omskifteligt. Vi ønsker at vise børnene, at vi er mange, der brænder for det samme. Vi håber, at nye venskaber og samarbejde vil spire fra denne dag, siger Anne Jochumsen, der er familiespejd-leder i Jørgen Skytte-gruppen i Svenstrup.

Dagen sluttede ved frokosttid med paella til alle – selvfølgelig lavet over bål.

”Trold i Rold” samlede 250 familiespejdere og forældre fra Aalborg-området. Det var arrangeret af DUKA (De Uniformerede Korps i Aalborg) og var blevet mulig takket være en donation fra DDS’s Udviklingspulje.

Familiespejd er det første trin i spejderlivet, hvor børn i alderen 3 til 6 år mødes sammen med forældrene – typisk hver anden søndag. Familiespejd har fokus på natur og bevægelse, samtidig med at børnene samles om bålet, lærer at bruge kniv og økse og arbejder med tovværk.

Artiklen er en pressemeddelelse, som jeg har skrevet for DUKA.
Althaea fiskede troldkonens gaffel op af dammen.
Johanne, Martin, Else og Anker viser deres
troldedukker lavet af naturmaterialer.
Selv om man stadig kører i barnevogn, kan man sagtens
lege trold. Det er Astrid her beviset på.

Ingen kommentarer: