søndag den 27. oktober 2019

Gang i klokkeværket

Dingeling...

Forretten bestod af koldrøget ørred på en bund
af blancheret grønkål og en ingefær-dressing.
Der kom gang i klokkeværket, da Ølands svar på ørkenens sønner, Øland Sildelaug, havde endnu en uforglemmelig sidste-fredag-i-måneden-samling.

Oldermanden (th) med det nye klokkeværk.
Oldermand Michael har for nylig passeret et såkaldt rundt hjørne i livets gang mod evigheden - og den begivenhed greb SEP som anledning til at overrække Olde(r)manden et ægte symbol på værdigheden.

SEP havde været i gemmerne og havde i nederste kommodeskuffe fundet en fin lille klokke, som chefen for det hele kan bruge, når han ønsker ordet for at sprede sine vise overvejelser om dette og hint - og ikke mindst livet i det lille sildelaug.

Næsten fuld besætning.
SEP modtog megen anerkendelse for denne fine gestus, som blev behørigt skålet ned op til flere gange - og mon ikke der også kunne anes en lille tåre i oldermandens øjenkrog?

Det var også et laugsmøde af de uforglemmelige - næsten fuld besætning, 14 mand høj - så snakken gik lystigt i det lille skolekøkken, hvor der også blev budt velkommen til en hangaround, John, der nu et par måneder til at overveje, om sildelauget nu er noget for ham.

Der må skåles, småfises og spises syrlige drops...
Aftenens menu var forberedt af Jens Christian og Peter, der bød på en forret bestående af koldrøget ørred på en bund af grønkål med ingefær-dressing og en fyrig ungarsk djævlesuppe med oste-souffléret toastbrød.

Det er nærmest overflødigt at nævne, at den fine mad blev ledsaget af en ikke ubetydelig mængde italiensk rødvin.

Med 14 mand i køkkenet var det en overkommelig menu. Ikke at vi ligefrem stod på nakken af hinanden, men der var i hvert fald tid til at overveje de taktiske bevægelser temmelig nøje.

Velsmagende dråber fra giftblanderens hånd.
Giftblanderen diverterede med en endog særdeles velsmagende Old Nordic brygget på dildfrø, fennikelfrø, kommenfrø og honning. De gyldne dråber faldt i alles smag - ikke mindst på grund af de velvoksne snapseglas.

Efter maden var det et kort øjeblik som om, aftenen ingen ende ville tage, men efterhånden som damerne holdt i en veritabel kø på parkeringspladsen for at hente de løsslupne ægtemænd, kom der alligevel gang i de mætte legemer, så efter opvask og Ølandssang kunne laugsbrødrene trisse hjemover - sådan nogenlunde til aftalt tid...
Ungarsk djævlesuppe med ostesouffléret toastbrød.

Ingen kommentarer: