lørdag den 12. oktober 2019

Politikerrobot

Opfindelse med fremtidsperspektiv

Nu er det slut med politikere, der klipper røde snore. Det er virksomheden Intech, der har programmeret en af deres robotter, så den klarer tjansen for politikerne.

Det blev demonstreret, da Europas største fiskerimesse, Danfish, forleden åbnede i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. EU-parlamentsmedlem Søren Gade holdt åbningstalen, men han overlod det hårde arbejde med den røde snor til robotten.

Det åbner helt nye perspektiver i dansk politik. For er der egentlig den store forskel på politikere og robotter? Jeg vil godt vædde på, at hvis man stiller en robot op til næste valg, så bliver det en stemmesluger af de helt store.

Danfish har været min arbejdsplads onsdag til fredag, så der er blevet snakket fisk for alvor. 400 udstillere viste det nyeste isenkram i branchen, og der blev gjort mange gode handler. Jeg dækkede messen for blandt andre den grønlandske avis Sermitsiaq, men havde også et par andre jobs i dette fiske-mekka.

Onsdag var jeg lidt udfordret med en deadline, så jeg havde fået lov til at komme ind, før messen åbnede. Til gengæld agerede jeg fotomodel for AKKC's informationschef, Susanne Kabel, der skulle skrive en notits om pressedækningen til Danfish Daily, der  messedagene var aflæggeravis af FiskeriTidende.

Det gjorde jeg gerne, for jeg kender Susanne fra de gode gamle dage i Nuuk, så det blev da også lige en snak om dengang.

Og snak er jo en væsentlig del af sådan en messe. Jeg mødte mange gamle bekendte fra Grønland, for fiskeriet er jo det grønlandske hovederhverv, så det bliver de kommende dage til flere artikler, hvor jeg holder fokus på det kystnære jollefiskeri, der er en væsentlig og uden for Grønland lidt upåagtet del af det grønlandske fiskeri - og som bidrager med betragtelige mængder af torsk, hellefisk og krabber.

Det var i øvrigt ikke alle sælgerne, der lige havde fanget, at jeg "bare" var en del af pressekorpset, så jeg fik flere gode tilbud og kunne - hvis jeg havde haft lyst - blandt andet have hjembragt et par fine let brugte trawl-skovle, ligesom jeg fik et tilbud på en app til at styre en flydedok. Jeg måtte desværre afslå det gode tilbud, for jeg har ikke lige plads til en flydedok på Nørremarksvej...

Ingen kommentarer: