lørdag den 1. april 2017

Den store tapasdyst 2017

Hvidløgsduft på C.W. Obels Plads
Philip Stendahl Jensen fra Hardeknud Gruppe tjekker lige, 
at tapassen er i orden, inden det bliver dommernes tur.
 Der var en mild brise af hvidløg og ægte spansk tapassteming på C. W. Obels plads i Aalborg, da spejderne fra Jens Bang Division torsdag aften afviklede Den Store Tapasdyst 2017.

Dommerne glæder sig til at smage på lækkerierne
 fra en patrulje fra Aalborghus Gruppe.
150 spejdere fra Det Danske Spejderkorps i Aalborg-området havde godt en time til at tilberede seks forskellige tapas på medbragte feltgasblus – de såkaldte trangiaer. Der blev gået til sagen med samme ildhu som i Master Chef og Den Store Bagedyst. Det er vigtigt at deltage, men det er også sjovt at vinde, så spejderne producerede adskillige godbidder, der blev bedømt af en dommertrio af professionelle kokke.

Dommerne var begejstret for resultaterne, selv om en patrulje havde krydret maden så voldsomt med hvidløg, at en af kokkene frygtede at skulle sove alene natten til fredag.

Vinderne af Den Store Tapasdyst blev:  Juniorpatruljer: Ørnen fra Johan Rantzau gruppe, spejderpatruljer: Viben fra Aalborghus gruppe og Lederpatruljer: Hardeknud gruppe.

De professionelle dommere var kokkene Mads Larsen og Christian Løvbo, begge ansat i hovedkøkkenet på Aalborg Universitet samt kok Benjamin Albæk fra Appetizer+, der udover at være kok også kan smykke sig med titlen som Danmarksmester i Grill.

Tapasdysten er en del af den traditionelle Jens Bang Dyst, hvor patruljerne i Jens Bang Divisionen i løbet af sæsonen konkurrerer i forskellige disciplinger.
Rasmus, Hjalte, Olivia og Andrea fra Reden i Nørresundby havde 
en god aften på C.W. obels Plads – og selv om de ikke vandt,
 så smagte tapasserne godt alligevel.

Ingen kommentarer: