lørdag den 15. april 2017

Frokost på havnen

Attrup Havnecafe

Attrup Havnecafe ligger dejligt i vandkanten med
en smuk udsigt over fjorden og Himmerland.
I den tid, vi har boet på Øland, har Attrup Havnecafe altid ligget der og set indbydende ud på søndagsturene, men det er aldrig rigtigt blevet til andet end et ishus. Forpagterne er kommet og gået, og meget af tiden har forretningen været lukket.

Men de seneste måneder er der tilsyneladende kommet gang i butikken med endnu en ny forpagter, der kalder sig Kogekonen fra Gjøl - og flere af naboerne har meddelt, at det var godt. Så langfredag skulle vi da også prøve det. Vi er jo ikke ligefrem forvænt med nye spisesteder i den nærmeste omegn.

Vi ankom til en fyldt restaurant sådan lidt over 12, og det var lidt af et puslespil at få et bord. Forpagteren og den enlige ansatte var tydeligvis udfordret af successen, så jeg vil ikke komme med en decideret anmeldelse, men blot lave et par noter til eftertanke.

Stjerneskuddet var bare i orden. Billedet er et
 mobilfoto og derfor ikke særlig skarpt, hvilket
jeg skal beklage.
Dina valgte frokostbuffetten, der var en brunch-buffet tilføjet et par middagsretter - og hun var tilfreds. Der var ingen tvivl om, at buffetten er en fornuftig satsning til den lokale kundegruppe, der vil have noget for pengene, men det er ikke lige mig, så jeg valgte et stjerneskud til 95 kroner, selv om kromutter advarede om, at det ville tage lidt tid.

Så galt var det nu ikke, og stjerneskuddet var absolut værd at vente på. Det var helt igennem håndlavet med frisk fisk - og der var ikke meget at udsætte på det. Fiskefiletterne var lidt løse i det, men det er nu et generelt problem på denne årstid og vidner blot om, at fisken er friskfanget. Forpagteren kunne da også fortælle, at stjerneskuddet er blevet en stor succes, og hun bruger ugentlig 80 kilo fiskefiletter fra Hirtshals.

Stjerneskuddet var lidt utraditionelt pyntet med wasabi-rogn. Det har jeg aldrig prøvet før, men de grønne stenbiderrogn med lidt bid og en note af hvidløg smagte i hvert fald godt. Jeg har efterfølgende tjekket det på nettet, og det ser ud til, at rognene stammer fra Royal Greenland, der laver dem til det asiatiske marked. På RG's hjemmeside oplyses det, at man arbejder på at få de grønne rogn ud i detailhandelen. Oprindeligt stammer wasabirogn fra Stillehavet, hvor de fremstilles af flyvefiskerogn.

Alt i alt var vi tilfredse med frokosten, men jeg vil gerne stærkt kritisere, at det ikke var muligt at få sukkerfri sodavand til maden. Dina har sukkersyge og ville gerne have en sukkerfri cola. Det kunne ikke lade sig gøre. Forpagteren kom med en lang, noget alternativ, småreligiøs og ikke særlig lægevidenskabelig forklaring om kunstige sødemidler, som hun helt klart var imod. Det ændrer bare ikke ved, at jeg mener, at fraværet af sukkerfri sodavand er en klar diskrimination af den store del af befolkningen, som lider af sukkersyge.

Ingen kommentarer: