torsdag den 20. april 2017

I den gode smags tjeneste

Nogen skal jo gøre det hårde arbejde...

Bordet blev unægteligt lidt rodet i løbet af dagen...
Normalt er vinsmagninger en ganske alvorlig sag, men når nu man ikke skal køre hjem, kan man jo lige så godt forene det nyttige med det fornøjelige, så jeg indrømmer gerne, at humøret var ganske højt, da jeg entrede kanen tirsdag aften.

To gode kvalitetsvine fra argentinske
Salentein. Jeg savnede firmaets pinot noir.
Jeg har tirsdag og onsdag været på et vin- og spirituskursus i forbindelse med min lille bitjans som vinsælger i Bilka. Læseren kan godt tørre det fjollede grin af, for det var skam både alvorligt og seriøst - og det meste af vinen blev spyttet ud igen.

Men kurset var altså også ganske genialt opbygget, så der kunne blive en lille fest ud af det alligevel. Vi lagde ud med med vine fra Salentein i Argentina og norditalienske Masi. Høj kvalitet og klassevine, selv om jeg savnede at smage Salenteins geniale pinot noir, der er en af mine personlige helt store favoritter.

Ved firetiden gik vi så over til de lidt stærkere varer, og det var her, at stemningen blev lidt mere løssluppen - og jeg glemte spytbakken. Spiritusgrossisten Hans Just havde medbragt en bartender, der viste sæsonens hotteste drinks og cocktails - og jeg noterede, at det åbenbart er blevet moderne med en agurk i stedet for enskive limefrugt i den gode gamle GT. Programmet sluttede med seks Lottrup-specialøl fra Royal Unibrew - og så var grundlaget lagt for en festlig middag med gode kolleger.

Onsdag var det så store lamadag, og der skulle spyttes igen, for bilen skulle gerne hjemover senere på dagen. Det var  lidt synd for en hvidvinselsker som undertegnede, for dagen begyndte med et udvalg af dejlige rieslingvine fra Dr. Pauly-Bergweiler Noble House. Så fulgte sydafrikanske Nederburg med gode solide rødvine, der byder på et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet - og som jeg gerne sælger til familien Danmark.

En sand gudedrik...
Efter en hurtig frokost sluttede vi så af med en serie portvine fra Sogrape, der blandt andet også er firmaet bag den kendte Mateus Rosé. Og her gjorde det altså ondt på manden at bruge spytbakken. Specielt den 20-årige tawny fra Sandeman, for det er altså en vin lavet af guderne med lidt hjælp fra vinmagerne - og den står højt på min personlige indkøbsliste....

Som altid havde jeg kameraet med mig til at støtte hukommelsen, men der kom da også et par gode fotos ud af det...

Fire gode tyske Rieslinger fra den helt tørre
 trocken til venstre og til den sødmefyldte Spätlese.
Den bittersøde italienske Aperol er en rigtig sommerdrik. Tre dele
prosecco, to dele Aperol og en del danskvand lyder den klassiske opskrift.
Bartenderen demomstrerede godt håndværk og kom
med gode tips og ideer til en glad aften på sommerterrassen.
Gin og tonic med agurk. Så har man hørt det med...
Jeg er ikke den helt store fan af kraftige apassimento-rødvine
 fra Italien, men den her jubilæumsudgave af Masis Campofiorin sad
 altså lige i skabet. Den har et stort gemmepotentiale,
så mon ikke der skal investeres i en kasse eller to?
Dagen derpå...
Salenteins udsendte på en festlig baggrund.

2 kommentarer:

Bent Bonne sagde ...

Fint arbejde i bloggen, hørtedu talte med en af vores vinkolleger om dit fototarbejde - du er et interessant menneske 🍷🙂

Jesper Hansen sagde ...

Tak for rosen...