mandag den 10. april 2017

Jorden kalder..

Så er de første kartofler sat

Egentlig var det min plan at bruge søndagen på Ordkraft-festivalen i Aalborg. Et glimrende foretagende hvor jeg plejer at møde mange gamle bekendte i ordbranchen.

Men højt solskin og et efter omstændighederne formidabelt forårsvejr fik mig til at ændre planer. For nu skulle det altså være. De første kartofler skulle i jorden, når nu vejret var til det.

Sådan er det jo - og sådan har det været siden Arilds tid. Når jorden og afgrøderne kalder, må tant og fjas vige. Sådan er det, når man har naturen som med- og modspiller.

Så vi lagde ud med at hente noget hestemøg ovre hos nabo-naboen. Han er en sikker leverandør af prima rent hestemøg - og jeg er da også blevet lovet et stort læs efter påske engang, men jeg tog altså forskud på glæderne.

Kartoflerne - Solist i det aktuelle tilfælde - har ligget til forspiring i bryggerset i et par uger, og har fine, grønne øjne, så de var også klar. Da møget var spredt og jorden gravet igennem, kom kartoflerne i jorden. De fik lidt vand, så det ellers tørre hestemøg kan komme i gang med gæringen og varme jorden - og så blev det hele dækket ned med plast. Det skal gerne ende med nye kartofler af egen avl i midten af juni.

Der blev også tid til at så de første gulerødder, som behørigt står under fluenet, så vi forhåbentlig undgår de frygtede gulerodsfluer.

Mens jeg knoklede med jorden, knoklede Dina med algefjerner og træolie, så havemøblerne er klar til sæsonen. Hun er ikke helt færdig, men det kommer nok i løbet af påsken. Og for resten er jeg heller ikke helt færdig. For det også nu, at løgene skal i jorden. Men jeg havde altså glemt at købe løg.

Det bliver der rådet bod på mandag - og så skal vi også i løbet af påsken gerne i gang med at reparere huller i pudset og kalke. Sidste år fik vest- og nordsiden af huset den store tur, så i år bliver det øst og sydsiden...

Ingen kommentarer: