lørdag den 29. april 2017

Hindbærbrus og kragetæer

Sild med et tvist

Hindbærsild! Det er vist ikke set før...
Det var helt i overenstemmelse med tidsåndens hang til tvist, da Øland Sildelaug fredag gik til bords med hindbærsild på tallerkenen.

Det var i hvert fald aldrig set før, og skriverkarlens tanker gik til digteren og hippien Otto Sigvaldi, der i 70'erne huserede på Strøget i København med skæve tanker og tidsskriftet Hindbærbrus og Kragetæer.

Palle havde været ude med snøren...
Men hindbærsild var der altså på menuen, og det smagte forbløffende og overraskende fantastisk godt. Det var Palle, der i en ledig stund havde været forbi Aalborgs kaj med fiskestangen. Det gav 56 sild og to hornfisk. Den dygtige fisker havde marineret nogle af sildene, og det kom altså sildelauget til gode. Marineringen var så vellykket, at den indbragte ham titlen som sildemanager, og laugsbrødrene ser frem til flere vellykkede sildeprodukter, når den gode soldat om føje tid strækker våben til fordel for en fredelig pensionisttilværelse på Øland.

Tyren fra Damgården endte sine
dage på Sildelaugets tallerkener.
Ellers var arrangementet lagt i hænderne på Sep og Poul - og de diskede op med dansk bøf og abemad.

Lige som sildene var fra det nærmeste opland, var også bøfferne af lokalt tilsnit. Det kostede tyren på Damgården livet, hvilket i følge Poul resulterede i 250 kg hakkekød. Så selv om sildelauget fortærede nogle velvoksne hakkedrenge - to pr mand mindst - så er der altså stadig lidt kød tilbage i fryseren.

Abemad med creme til dessert.
Desserten var friske frugter i en mindst ligeså frisk creme. Også her var der tale om særdeles herrevenlige portionsstørrelser, men ned gled det uden besvær - bortset fra Palles vedkommende. Beruset af titlen som sildemanager krævede han rom i cremen. Den slags havde vi heldigvis på lager, så sildemanageren kunne slå rommen i glasset.

Næste møde er den 26. maj. Menuen kender vi endnu ikke, men skriverkarlen har i hvert fald lovet at medbringe en flaske god portvin - og så må vi jo se, hvad det kan føre med sig...

Gribbene flokkes om resterne fra de riges bord. Lørdag står
den står på restemad hos Jørn, Sep og Ole.

Ingen kommentarer: