mandag den 19. april 2021

Travl weekend

 Udevejr


Der er blevet knoklet i weekendens gode vejr.

Først og fremmest har jeg fået renset alle tagrenderne. Det er flere år siden, at det sidst er sket - og specielt tagrenden på nordsiden af huset var fyldt med blade og bladder. Det ligger nu altsammen i komposten - og vil om føje tid blive til fin og god havejord.

I den forbindelse skulle jeg også lige skifte en regnvandstønde, hvor hanen var brækket og tilløbet stoppet. Det burde egentlig være en simpel operation, men da jeg først begyndte af rode med det, fandt jeg ud af, at skjulet var pilråddent. Det braste simpelthen sammen, da jeg flyttede den gamle spand.

Det forstår jeg egentlig godt. Skjulet var en af mine allerførste tømreropgaver på parcellen - og konstruktionen bærer præg af mine dengang manglende erfaringer, hvor jeg tydeligvis er sprunget over, hvor gærdet er lavest. Det bliver jeg så nødt til at råde bod på i den kommende tid, når jeg får købt materialerne til et nyt tøndeskjul. For jeg er jo heldigvis blevet klogere med tiden, så det skal nok blive godt.

Da jeg for 12 år siden etablerede det fremskudte dige, var jeg også lidt hurtig til jordarbejdet i den nordlige ende. Det fungerer fint, men ser man på jorden, bølger den som Kong Volmers røv i søgang. Det skal der nu gøres noget ved. Det skal ikke nivelleres, men i hvert fald jævnes lidt ud.

Så søndag eftermiddag kørte jeg 15 børfulde jord på - og jeg kan allerede nu se, at det også bliver godt. Der skal nok 15 trillebører mere på, men det blev ikke i dag. Man skal jo kende sine begrænsninger.

Det er et hjørne af haven, som jeg aldrig rigtigt har brugt. Men det er et lille lukket hjørne med frugttræer - min abildgård -  hvor aftensolen gør det til et dejligt sted i de lange sommeraftener. Så jeg har planer om at etablere en lille bålplads, hvor vi kan sidde og bage snobrød til sankthans. Bålpladsen kan så også bruges til løbende at brænde haveaffald, så jeg fremover undgår det årlige kæmpebål om foråret.

Der er også blevet sået purløg og persille i potter i drivhuset. Det er lidt af et tålmodighedsarbejde, for både purløg og persille er uendelig lang tid om at spire. Men mon ikke vi kan plante ud en gang i juni? Så er tulipanerne i det nye højbed visnet ned - og så er det en fin plads til de dejlige krydderurter.

Og så er jeg i gang med den årlige operation mælkebøtte. Hver morgen starter jeg dagen med at tage 50 mælkebøtter i græsplænen. Det er et Sisyfos-arbejde, som går lettest i små bidder...

Ingen kommentarer: