søndag den 11. april 2021

Bifangst

Bifangst


Lørdag var jeg på blåhals-jagt. Det lykkedes også fint, men alligevel blev dagens bedste foto en flok storspover over Han Vejle.

Somme tider rammer man bare plet, og alt går op i en højere enhed. Fotoet ovenfor af storspoverne er et af slagsen, som gav mig kuldegysninger, da jeg så det på skærmen.

Det er sådan set nemt nok at fotografere fugle. Find fuglen og tryk på kameraet - og hvis ellers fuglen er sjælden nok, kan det kompensere for fejl i eksponering, belysning, blænde, iso, skarphed med mere. For det er sjældent, at alle delene passer perfekt sammen.

Det gør det i fotoet af storspoverne - og et godt eksempel på, at selv en blind høne kan finde korn. En lille smule held, faktisk. Men heldet kan hjælpes på vej ved hjælp af rutine, omtanke og ikke mindst antallet af fotos, som man tager.

Billedet er et af de godt 400 fuglefotos, som jeg tog lørdag. Mange af dem af blåhals, men selvfølgelig har jeg også øje for andre fugle - og da må jeg bare indrømme, at fotoet af storspoverne endte som dagens bedste.

Nedenfor er et et udpluk af lørdagens øvrige bifangst. I rækkefølge en gærdesmutte blandt pilens gæslinger, vibe, gråand, rørspurv, rørhøg og endelig endnu en gråand, der nyder udsigten fra stråtaget på Han Vejle-skjulet.




Ingen kommentarer: