fredag den 30. april 2021

Færdigt arbejde

Tøndeskjul


Storebededags morgen kl. 6.45 kunne jeg sige: - Sådan - færdigt arbejde. For på dette ukristelige tidspunkt på en helligdag blev jeg færdig med det nye skjul til en af regnvandstønderne.

Det var nu ikke fordi, jeg havde arbejdet hele natten. Men jeg gik altså ned på udstyr. Torsdag aften måtte jeg derfor køre den tunge gang til Harald Nyborg for at udvide værktøjssortimentet med en pladesaks, så jeg kunne tilpasse kapslerne til den afsluttende inddækning, som skal beskytte skjulet mod regn og råd.

Projektet tog sin begyndelse for et par uger siden, da jeg skulle skifte regnvandstønden. Det viste sig, at det 12 år gamle skjul var pilråddent - og så måtte jeg i gang. Fast besluttet på at det nye skjul skulle laves ordentligt, så jeg ikke skal i gang igen senere.

Så der er blevet savet, malet og skruet på livet løs. Og tro mod min natur sprang jeg også over det lave gærde og genbrugte lågen fra det gamle skjul, selv om den håndværksmæssige udformning godt kunne være pænere.

Da solen stod op her til morgen, var jeg klar til den afgørende slutspurt - og nu er det lille projekt altså færdigt.

Det ser ret godt ud, så jeg er bange for, at jeg nok også bliver nødt til at give brændeskuret og værkstedet en gang maling i sommerens løb. Men først skal døren til værkstedet skiftes. Den er nemlig også rådden. Heldigvis er det lykkedes mig at bytte mig frem til en ny dør. Men karmen skal skiftes - og det kan jeg ikke gøre alene. Så det kommer der nok til at gå lidt tid med.

I øvrigt passer det meget godt, at jeg nu er færdig. Det ser ud til, at nattefrosten er slut, så nu skal vi til at have rigtig gang i haven - og ikke mindst blomsterkrukkerne. Jeg skulle også gerne nå at kalke huset inden pinse, så der er nok at lave derude...

Ingen kommentarer: