torsdag den 15. april 2021

En forårsdag i haven

Havedagbog


Onsdag vendte forårsvejret tilbage, så det blev til en god eftermiddag med fingrene i jorden under den dejlige sol.

Nu er der sået gulerødder, og løgene er sat. Det har længe kriblet i fingrene for at få løgene ned, for løg stopper væksten omkring sankthans - så jo tidligere de bliver sat, jo bedre. Men løg tåler bare ikke så godt frost, som vi jo har haft rigeligt af om natten den seneste tid. Får de frost, springer de nemt i stok og sætter frø - og det er jo ikke meningen med produktionen.

For en sikkerheds skyld har jeg dækket løgene af med plastik. Det har også den fordel, at det holder fuglene væk. Sidste år mistede jeg en del løg, fordi solsorterne rodede rundt med dem.

I onsdagens varme sol kom der blomst i mine gule anemoner. Det er min stolthed, selv om de jeg ikke rigtig gør noget for at passe dem. Gule anemoner trives angiveligt bedst på god jord, så det er da en cadeau. De sår sig selv - og især i græsplænen på østsiden af huset.

Der er god gang i påskeliljer, hyacinter og forsytiaen er også i spring. Men de 100 påskeliljer, jeg satte i nogle krukker og højbedet i efteråret ser sølle ud. Jeg ved ikke rigtig, hvad der er gået galt. De vil ikke rigtig gro og har en meget kort stængel. Det ærgrer mig, fordi det - for en gangs skyld - er løg købt til normalpris. Den slags er jeg ikke meget for - men det er måske en påmindelse fra højere magter om, at jeg skal huske at prange, når jeg køber påskeliljer.

Der er også gang i påskeklokkerne. Stort set alle af den rosa udgave, men en enkelt hvid har jeg også. Og så vælter det jo op af jorden med både perle- og klokkehyacinter - så om føje tid skifter vi fra gult til blåt. Og rødt, for alle tulipanerne står også på spring.

Onsdag aften stod den på hjerter i flødesovs - det er også dejligt....





Ingen kommentarer: