mandag den 3. maj 2021

Også skestorke i år

En fast gæst


Ulvedybet er et godt sted at se skestorke. Det var her, den flotte hvide fugl med det imponerende næb blev set første gang, da den genindvandrede til Danmark i 1996.

Der er nu over 300 ynglepar i Danmark - og den kan også ses i blandt andet Vejlerne, Vadehavet og Lille Vildmose. Men heldigvis holder den også fast i Ulvedybet.

Her ankommer den normalt i begyndelsen af april - i stort tal, for jeg så allerede årets første skestork den 5. marts. Men omkring den 6. april - min fødselsdag - er den hverdagskost.

For hverdagskost er den blevet - så sjælden den ellers er. Flokken i Ulvedybet er i år på omkring 20 individer, der især morgen og aften kan ses, når de systematisk afsøger det lave vand for føde.

Netop nu er skestorkene i pragtdragt. De skal gøre sig til med nakketop, orange brystfjer og strubeplet, så arvefølgen kan sikres. Senere på sommeren bliver de mere neutrale og lidt mere kedelige at se på.

Jeg burde måske have bragt nogle fotos tidligere, men i år er skestorkene altså overskygget af det sorte svanepar, som nu har beæret os med deres visit i en god uges tid. Søndag lå de desværre lidt langt ude på fjorden syd for Bjerget. For langt til billeder - og så var det jo fint, at jeg mødte denne enlige skestork på strandengen nedenfor digerne, da jeg var på dagens morgentur.

Dagens bonusbillede er skarverne, der holder morgenmøde ved Bjerget.

Ingen kommentarer: