onsdag den 12. maj 2021

Så sprang bøgen

Havedagbog


Så sprang bøgen på gårdspladsen ud. Et sikkert varsel om snarlig sommer. så jeg er også godt i gang med at forberede sommerens blomsterflor, mens jeg nyder de sidste påskeliljer, og tulipanerne står i fuldt flor.

Pelargonierne er kommet ud fra værkstedets mørke. De skyder livligt med friske grønne blade, som står i skærende kontrast til de fesne, bleghvide skud, der er kommet i vinterens løb. Det er ikke alle, der har overlevet, så der er købt nye til krukkerne ud mod vejen. Der skal jo nyt blod til.

Jeg er også begyndt med isbegonierne til nedløbsrørene - og alle andre steder, hvor jeg nu vil have den smukke selvpassende blomst. Jeg forsøgte mig med selv at så isbegonier fra frø fra sidste år, men det lykkedes ikke. Men det går så nok endda. De små isbegonier koster kun to kroner stykket i Netto. De er endnu små, men vil i sommerens løb vokse til cirka 30 cm - og hele tiden fuld af små røde blomster. Det kan jeg slet ikke få nok af.

Jeg har fået et par nye hængeskjulere - fremstillet af den lokale kunstner og pottemager Karen-Marie Mondrup. De hænger nu på kanten af halvtaget med fuchsia. Jeg valgte fuchsia, for de ikke hænger så voldsomt, så man også kan nyde det iøjnefaldende omvendte pikkelhjelm-udtryk.

Huset trænger til kalk. Det har jeg skubbet foran mig med alle mulige og umulige overspringshandlinger, men, hvis ellers vejret er til det, regner jeg med at gå i gang med sydsiden Kristi himmelfartsdag. Jeg har ryddet op i generende efeu - og så skal det helst være overstået, inden jeg kan begynde med de tomater, jeg altid har stående i kapilærkasser langs sydvæggen.

For resten trænger værkstedet også til en gang maling. Det skal snart gøres, inden stokroserne bliver for store - så der er nok at gøre.

Heldigvis er der også næring til arbejdet - snart. For de nye kartofler er ved at være over jorden - og mon ikke den står på nye kartofler til sankthans?




Ingen kommentarer: