tirsdag den 1. september 2020

Aftentur i skoven

Brunsten på vej

Det er så småt ved at være brunsttid for kronhjortene. Det kan være en både spændende og spektakulær oplevelse med gode fotomuligheder, så den sidste aften i august brugte jeg det fine vejr til en tur i Tingskoven. Måske var jeg heldig?

Tjaah, nogen ubetinget succes var det ikke ligefrem. Først brugte jeg en halv time på mit faste krondyrsted - uden at der skete en dyt. Jo, et enkelt svagt brunstbrøl fra kronhjortene og en ualmindelig energisk gærdesmutte hørte jeg da. Men jeg så intet.

Lidt slukøret kørte jeg hjemefter, da jeg langt ude i et skovbryn fik øje på en lille flok hinder og kalve, så jeg parkerede og tog opstilling. Men det kneb nu lidt med at få dyrene frem på banen. Jeg vil jo gerne have dem i solen for at få de bedste billeder, men dyrene havde et godt øje til mig, så det lykkedes desværre ikke.

Men, mens jeg ventede, kom der pludselig en fasanhøne spankulerende kun et par meter fra mig. Så det blev aftenens eneste brugbare foto. Krondyrene er ikke til andet end doku-skud, som vi kalder det, når billederne ikke kan bruges, men vi så gerne vil vise dem frem alligevel...

Ingen kommentarer: