mandag den 21. september 2020

Foto af partnerskaber

Selv blind høne...

Forleden var jeg til en konference i Odense, som jeg skulle skrive om.

Konferencen handlede om såkaldte online-partnerskaber for grønlandske iværksættere - og det kom jeg lidt uforvarende til at forevige, mens jeg var ved at måle lys efter at have skiftet objektiv.

Direktør Morten Larsen fra organisationen Nukiga, der stod bag konferencen, gik lidt frem og tilbage på scenegulvet, mens han kommenterede et oplæg. På et tidspunkt gik han ind i lyset fra projektoren med powerpoints - og der stod "partner" hen over kinden på ham. Og ser man godt efter, står der sørme også "skaber" på halsen af ham.

Konferencen har næppe den helt store interesse for udenforstående læsere af bloggen, som ikke interesserer sig for det grønlandske iværksættermiljø, men det er nu en meget god illustration af konferencens tema.

Så jeg bruger fotoet blandt flere i denne uges udgave af Sermitsiaq. I øvrigt lavede jeg en kort historie til internetavisen allerede onsdag. Den kan ses her.

2 kommentarer:

John J. sagde ...

Det er sikkert et dumt spørgsmål … men hvorfor var denne konference i Odense ? Er der ikke nogen Grønlandske iværksættere på Grønland, eller er det kun Fyn boerne og andre "sydlige Danskere" ( ikke Grønlændere ) der forventes at sætte noget igang deroppe ?

Jesper Hansen sagde ...

Foreningen Nukiga (Min styrke) er faktisk hjemmehørende i Aarhus - og arbejder for at øge kendskabet til Grønland i Danmark. Derudover er foreningen på finansloven med en fireårig bevilling på knap 8 mio kr over fire år, som skal bruges til erhvervsfremme. Det gør man blandt andet ved at sætte grønlandske iværksættere i kontakt med danske virksomhedsledere, som vi hjælpe med at udvikle de grønlandske småvirksomheder med at finde nye markedsmuligheder, hjælpe med ledelse og strategi - og så videre. Mange grønlandske virksomheder har danske leverandører og også kunder, som de så alligevel får mulighed for at besøge i forbindelse med konferencen. Det er nu fjerde år i træk, at Nukiga arrangerer den grønlandske iværksætterkonference - og det er mit indtryk, at de fleste grønlandske iværksættere synes godt om ideen. Jeg sender dig lige et par links på mail.