søndag den 6. september 2020

Isbegonia

Blomstrer altid

Isbegonia er en af mine favoritblomster i haven - og især i den dybt røde udgave. I det hele taget er jeg ret vild med røde blomster...

Isbegoniens latinske navn er semperflorens - blomstrer altid - og det er ganske velvalgt. Lige fra det tidligste forår og frem til den første nattefrost, står isbegonierne med masser af små, røde blomster.

Oven i købet er isbegonia ganske billig i anskaffelse - omend forsyningerne og dermed priserne om foråret kan svinge noget. I år var de billige. Allerede i april lå prisen på 25 kroner for seks planter.

Men ellers er der også råd for det, har jeg fundet ud af. De flotte blomster på det øverste billede er faktisk nogle overvintrende planter. Ved en fejl var de havnet mellem knoldbegonierne og var lidt langsomme i væksten. Men der kom gang i dem i juli - og afslørede altså, at det var isbegonier og ikke knoldbegonier. Og nu står de altså flottere end alle købeblomsterne.

Jeg har i øvrigt fundet ud af, at man selv kan så dem. Så nu har jeg samlet et par håndfulde blomster og vil prøve det til næste forår.

For en del år siden faldt jeg tilfældigt over tre urtepotter, som er beregnet til at hænge på et nedløbsrør med en gummistrop - og siden har jeg altid haft isbegonier hængende på hjørnet ind til haven. Jeg vil gerne have flere af disse potter, men kan desværre ikke finde dem i handelen, så gode tips modtages gerne.

Men i øvrigt er det ikke bare isbegonier, der blomstrer flittigt i den familie. Også knoldbegonierne er godt med, som det ses på det nederste foto. Desværre mistede jeg en del af dem i vinterens løb, men nu er nye indkøbt. De tåler ikke frost, så de skal snart ind - når vi får den første nattefrost antagelig i løbet af en måneds tid. Det lakker jo mod vinter lige så stille...

Ingen kommentarer: