søndag den 10. maj 2020

Pomeransfugl

En god dag

Ornitologisk var søndagen en en stor dag, mens det fotografisk set var lidt af en møgdag.

Uden at arbejde særlig meget for det lykkedes det mig her til aften at se mit livs første pomeransfugle.

Det er lidt af en sjældenhed, betegnes som fåtallig i opslagsværkerne og ses normalt kun i Danmark i fra midten af maj og til juni, hvor de flotte appelsinskals-farvede fugle trækker fra Nordafrika til det nordlige Skandinavien.

Et af de faste steder er Ølands Vejle nær ved pumpestationen, hvor pomeransfuglen var meldt ind både lørdag aften og søndag morgen. Så søndag aften skulle jeg også lige prøve - og der var bingo i første skud. Sammen med en flok hjejler i en kartoffelmark var der også fem-seks pomeransfugle.

Desværre lidt for langt ude til ordentlige nærbilleder, men det kan jeg så arbejde med de næste dage - for nu ved jeg i hvert fald, hvad jeg skal kigge efter. Og hvor - for pomeransfuglen er kendt for at være konservativ i sit valg af rastepladser.

Dagen begyndte i Han Vejle, mens solen var så rød, mor. Her så jeg blandt andet blåhals og brushaner, men desværre uden at få andet en doku-skud. Til gengæld blev det til et par gode fotos af gulspurv, rørhøg og sivsanger, så når regnestykket skal gøres op: En god dag, trods alt...




Ingen kommentarer: