mandag den 18. maj 2020

Fruens fødselsdag

Håndpillede rejer med mormordressing

Søndag var det Dinas fødselsdag - og jeg forsøgte efter bedste evne at gengælde den opmærksomhed, der blev mig til del, da jeg selv fyldte år for halvanden måned siden.

Så jeg måtte tidligt op og hejse det grønlandske flag - og så afsted til bageren efter morgenbrød. To grove håndværkere til fruen, tre birkes til undertegnede - og så helt undtagelsesvis nogle enorme cremesnitter. Den slags bruger vi normalt ikke til morgenmad, men hvad gør man ikke for Hjemmestyret?

Dina fejrede sig selv til frokost med hellefiske-suassat - grønlansk fiskesuppe - og efter fødselarens ønske stod aftenmaden på håndpillede rejer med salat.

Hverken Dina eller jeg er de store salatspisere, men vi har efterhånden fundet en recept, der kan glide ned. Lidt fintsnittet iceberg, cherrytomater, blommer og bunker af Fætter Knas eller Vesterhavsost i flager. I dagens anledning dresset med mormor-dressing - selvfølgelig, for Dina er Aanaa, bedstemor, og det betyder meget i Grønland.

Salaten blev garneret med årets første asparges af egen avl. Fire styk blev det til. De to af dem tykke som købeasparges til Dina - og så nogle sølle, magre opløbere til manden. Det er dem, som ses på billedet.

Til en fødselsdag hører naturligvis også lagkage. Igen efter husets traditioner. Der er stadig rum for forbedringer, men jeg synes da, at jeg efterhånden har styr på flødeskumssprøjten. Blåbærpynten er lidt kikset til kakao-glasuren, men på det punkt var jeg sat uden for indflydelse - og blåbær lugter da lidt af Grønland, når vi ikke lige havde sortebær i huset.

En god dag, hvor regnen silede ned det meste af tiden. Det er godt for haven - og så benyttede jeg lejligheden til at vaske drivhuset med algefjerner, så nu er det i hvert fald klar til de lyse sommernætter...

Ingen kommentarer: