torsdag den 7. maj 2020

Lappedykkersex

Nu skal der yngles

(Flere fotos nedenfor. Billederne er klikbare)
Onsdag morgen stod jeg op før solen og tog på en rundtur i distriktet. Klokken var næsten ni, før jeg var hjemme igen med rundstykkerne.

Jeg lagde ud ved Ulvedybet, hvor skestorkene var i festhumør i den gyldne time. Der blev snadret og soigneret i solopgangens orange lys. Det var iøvrigt rasende koldt med nordenvind, der presser vandet ud af bredningen og havde blotlagt fjordbunden til stor glæde for sølvmågerne - blandt andet.

Herefter gik turen til Haverslev Mølledam, hvor de gråstrubede lappedykkere var i parringshumør. De tøffede rundt og samlede redemateriale. Hannen afleverede et fint stykke søgræs - og det blev straks honoreret med en tur på lillemor.

Det er historisk, for det er mine første fotos af lappedykker-sex, der bestemt lyder som en specialitet fra litteraturens mere gustne afkroge.

For resten bød Haverslev Mølledam også på en svømmende odder. Desværre mod solen og alt for langt væk til et brugbart foto.

Turen førte mig også forbi Kokkedal skovsø, hvor der er en stor hejrekoloni. Ungerne er store, men knap flyvefærdige endnu, så det kniber med redepladsen, hvis man da ikke står op... Det sted vender jeg tilbage til i løbet af bededagsferien, for det er spændende at følge, når ungerne går på vingerne.

Morgenturen sluttede i Øland Skov, hvor jeg jagtede skovskader. Der er masser af dem, men de bryder sig ikke om fotografer, så den bjørn kom der ikke noget skind af...





Ingen kommentarer: