mandag den 4. maj 2020

Levende lys

En fin tradition

På befrielsesaftenen tændte vi stearinlys i vinduerne. Det er der ikke noget nyt i, for det gør vi hvert år.

Det er vi bestemt ikke ene om, men når man tager de seneste ugers omtale af traditionen i betragtning, havde jeg egentlig regnet med, havde jeg egentlig regnet med, at det netop i år var noget, som alle ville tage del i.

Sådan gik det ikke. En hurtig rundtur på Øland videre til Halvrimmen og Brovst afslørede, at det bestemt ikke var alle, der havde stearinlys i vinduerne. Størst var skuffelsen over, at der ikke var lys i vores lokale kirke. Til gengæld kunne vi så glæde os over, at kirken i Brovst levede op til forventningerne.

I øvrigt viste en hurtig, fuldstændig uvidenskabelig optælling, at folk på Øland er flinke til at sætte lys i vinduerne - i hvert fald i forhold til både Halvrimmen og Brovst. Det kan vi så glæde os over.
Under alle omstændigheder en smuk tradition, som vi helt sikkert fører videre til næste år - akkurat som de foregående år.

For resten er sådan et natfoto af det lille hus en gruopvækkende oplevelse. For det dunkle skumringslys afslører ubønhørligt, at huset i den grad trænger til at blive kalket...

2 kommentarer:

T Agersted sagde ...

dine gavlvinduer er atypiske, har huset tidligere haft noget med missionen at fatte?

Jesper Hansen sagde ...

Nej - ikke så vidt vides. Men det er da nogle fantastiske vinduer. Der er lidt katedral over det...Jeg kender ikke hele historien, men det er vistnok opført af en møllerne fra Øland. Der var flere møller for mange år siden.
Byggestilen er sikkert murerens, for der er del huse i området, der har de samme detaljer...