lørdag den 9. maj 2020

Havefugle i sumpen

Morgentur i majkulde

Flere fotos nederst. Billederne er klikbare.
Storebededags fugletur begyndte, mens alle små børn lå i deres senge - de senge, som mågerne og ternerne med Harald Bergstedts ord ikke har.

Jeg sover dårligt, når der er fuldmåne, så jeg stod op allerede ved tretiden, ryddede op i køkkenet, og da det begyndte at dæmre, gik turen til til Han Vejle, hvor jeg ankom ved femtiden.

Desværre var lyset gustent på grund af skyer, og der blæste en frisk til hård vind fra nordvest, så det var bidende koldt. Jeg så da heller ikke noget til juvelerne i Han Vejles imperium: blåhals og skægmejse, der egentlig var målet for turen.

Til gengæld bød turen - udover millioner af blodtørstige myg - på kendisser fra haven: Gærdesmutte og bogfinke. Gærdesmutten er normalt temmelig livlig og sidder sjældent stille, men her var jeg heldig, for en af sumpens gærdesmutter følte sig uden for fare - som Guds lille børneskare - og fortsatte uanfægtet af fotografen sin morgensang i pilekrattet.

Desuden blev det også til et kig på to andre af rørskovens faste stok: Rørspurv og rørsanger. Rørspurvehannen er nok vores flotteste spurv med sin sorte ansigtsmaske. Rørsangeren er jeg lidt usikker på. Sangerne er svære at bestemme på udseendet, men den sang højt og taktfast, så jeg er nu ret sikker på bestemmelsen.

Naturligvis blev det også til Han Vejles allestedsnærværende rørhøge, men de var nu ikke på dagens fotomenu. Ej heller rørdrummen, der højlydt paukede: Nok høre, men ikke se.

Dagens store overraskelse fik jeg, lige da jeg ankom til parkeringspladsen. En kronhind snusede omkring en bobil, men fortrak skyndsomt, da jeg ankom. Det var alt for mørkt til at forevige det flotte dyr, men et dokuskud gennem forruden blev det da til...






Ingen kommentarer: