søndag den 8. september 2019

3.000

Blog-jubilæum

Bloggen byder på utallige dyrefotos. Et af de første
 var denne odder fra Straumsbukta.
Denne lille historie er blog-indlæg nummer 3.000.

Dovregubben blev oprettet 1. september 2007, så det har taget 12 år at komme så vidt. Der er blevet skrevet om stort og småt, og jeg er kommet ganske vidt omkring i det, der lige så stille udviklede sig til en slags elektronisk dagbog, og som nu er en fast del af mine rutiner i hverdagen.

Natur og meteorologi fylder meget i min hverdag
 og på bloggen. Her melder Hirtshals storm.
Det begyndte egentlig som terapi. I 2007 var de sociale medier kun i sin vorden, og selve blog-formatet var helt nyt. På det tidspunkt boede jeg i Norge og havde i øvrigt engelsk som arbejdssprog, så jeg havde et stort behov for at holde mit danske sprog ved lige. Der blev bloggen så en mulighed.

Samtidig var jeg få måneder forinden flyttet til Norge fra Grønland, så der var også mange gode historier at fortælle om mødet med en kultur, der både ligner og adskiller sig væsentligt fra den hverdag, jeg kendte fra Grønland og Danmark.

Bloggens første rigtige historie handlede om høstfesten i Ungdomsforeningen Vårsol. Det var et kulturmøde af dimensioner og mit første skridt på vejen til at opdage den norske folkesjæl, der mestendels består af pizza og lutefisk.

I 2009 skiftede bloggen navn.
Som tiden gik fik billederne større betydning.  Jeg opdagede, at billederne er en væsentlig del af de sociale media og dagens mediebillede generelt. Uden fotos, ingen historie.

Oprindeligt hed bloggen "Fra de nordnorske fjelde", men det blev ændret til "Fra Limfjordens bredder" i 2009.

Bloggen er stadig terapi. Jeg er fyldt med ord, så jeg finder ro ved at skrive til bloggen - og jeg har samtidig fået skabt et helt enestående dokument over min jordiske færden. Et arkiv om man vil. Her kan jeg nemt søge tilbage og friske nogle af de oplevelser op, som ellers var gået i glemmebogen.

Dræbersneglene udløste pressestorm.
Der har været højdepunkter. I 2011 skrev jeg en artikel om dræbersnegle. Det udløste året efter en sand pressestorm, fordi de slimede brune dyr dette år var en stor plage - og man mente, at jeg var ekspert på området. Artiklen om dræbersneglene er i øvrigt bloggens næstmest læste.

Jeg modtager også jævnligt mails om sparkstøttinger. Jeg er tilsyneladende en af de få danskere, der har skrevet om dette glimrende vinter-transportmiddel, så læserne forventer, at jeg kan fortælle mere om, hvordan man anskaffer sig en sparkstøtting.

Jeg besvarer alle henvendelser, for det er faktisk også en del af fornøjelsen ved at skrive bloggen. Det giver også en fornemmelse af, hvad der rører sig derude blandt jævne folk, der er et stærkt forsømt område i dagens medier.

Bloggen ligger hos Google, der heldigvis har et stærkt spam-filter. For nogle år siden var jeg under angreb fra russiske kvinder, der fandt mig meget tiltrækkende. Det gik heldigvis over uden at jeg mistede min dyd i den sammenhæng. Men jeg er dog lidt fornærmet over, at de russiske kvinder blev afløst af tusindvis af forsøg på at sælge mig Viagra.

Jeg holder meget af god mad - og jeg bruger
blandt andet bloggen til at dele mine opskrifter.
Som årene er gået, har blog-formatet bidt sig fast. Der er skarpt profilerede bloggere, der tjener formuer på annoncer og klart definerede emner og målgrupper. I dag omtales disse mediefænomener som influencere - og der er også en begyndende statslig bekymring og regulering på vej.

Jeg har holdt mig fri af annoncer. Ikke fordi jeg ikke kan bruge pengene, men jeg har brug for friheden, uafhængigheden og muligheden for at skrive lige nøjagtig, hvad der passer mig. Jeg har stort set hele mit liv arbejdet professionelt med kommunikation. og der er det et vilkår, at man tager hensyn til dem, der betaler - bevidst eller ubevidst. Derfor er bloggen mit lille frirum, hvor jeg kan sige lige nøjagtig, hvad der passer mig.

Lidt statistik. Bloggen er siden 2007 besøgt 614.000 gange. Det giver 140 læsere om dagen - og de skal alle hver som en have en stor tak, fordi man læste med.

Det berømte postkassestativ.
Den mest læste historie er - af uransagelige årsager - fortællingen om mit hjemmelavede, Kulsø-inspirerede postkassestativ, der er blevet læst ved direkte opslag 7250 gange. Når læserne finder bloggen er søgeordene blandt andet blomster, lutefisk, sparkstøtting, leopardsnegl - og så selvfølgelig Jesper Hansen.

Nok om det. Senere på dagen går livet videre, og der venter blandt andet en historie om Søren Gericke, som jeg mødte lørdag.

Tak fordi du læste med...

Ingen kommentarer: