onsdag den 4. september 2019

Jeg er nysgerrig

Blå blink i Skovsgaard

"Jag är nyfiken" var titlen på to film, der kom frem i kølvandet på pornobølgen i slutningen af tresserme med svenske Lena Nyman i socialrealistisk lidt tøj i hovedrollen.

Og nysgerrig - det er lige, hvad jeg er. Det kunne sådan set være overskriften på mit liv...

Så da Nordjyllands Politi inviterede pressen til katastrofeøvelse i Skovsgaard tirsdag aften, kunne jeg da heller ikke holde mig væk, selv om jeg rent professionelt ikke rigtig kunne bruge historien til noget som helst - bortset fra lidt blålys-æstetik.

Scenen blev sat med en Transporter fra Hjemmeværnet, der tonsede ind i en flok cyklister ud for indkørslen til det lokale fjerkræslagteri. Mens ambulancefolk og sundhedspersonale knoklede med de mange kvæstede, udbrød der så brand på slagteriet, så et meget stort antal udrykningskøretøjer pludselig havde alt for lidt plads midt på hovedgaden i Skovsgaard, der ellers er en ganske fredelig lille landsby.

Det er næppe særligt realistisk med to spektakulære ulykker inden for en radius af 100 meter, men sikkert god træning for de involverede myndigheder. Jeg har set det ved andre øvelser, hvor det kræver et betydeligt overblik at undgå, at de forskellige enheder går i vejen for hinanden.

Da jeg kørte hjemmefra, satsede jeg på måske at få billeder af lægehelikopteren in action, men den bjørn kom der ikke noget skind ud af. Til gengæld blev det til et foto af regionens særlige Mobil Traume Enhed, der er en rullende skadestue, som aktiveres ved ulykker med fire eller flere tilskadekomne.

Ved den slags begivenheder møder politi-hjemmeværnet altid talstærkt op - og det kan godt være lidt anstrengende at arbejde sammen med disse "fritidspolitier". Men "min" hjemmeværns-mand denne dag var nu en flink og kompetent mand, der både havde tid til en snak og fik trafikken til at glide.

Ingen kommentarer: