Grønlandske råvarer
Klar, parat, kog... |
Workshoppen blev en sælson oplevelse. Deltagerne fik sikkert det, de var kommet for og havde betalt for, men om de blev så forfærdeligt meget klogere på grønlandske råvarer er nok et stort spørgsmål.
En god ven og tidligere kollega, forhenværende socialdirektør i Nuup Kommunea, Kjeld Stigsen. |
Besynderligt, fordi Savissivik er navnet på en bygd i Nordgrønland - og ikke navnet på en ret. Så efter workshoppen spurgte jeg Gericke, hvad meningen var:
- Retten skulle jo hedde noget grønlandsk, så hvorfor ikke Savissivik? Hvis du synes, det er mærkeligt, kan du jo bare kalde den noget andet. Jeg er da revnende ligeglad, forklarede speedsnakkeren arrigt.
Og det er vel Gericke i en nøddeskal: Ordene betyder ikke så meget, men publikum labber det i sig. Ren underholdning for underholdningens skyld.
Jeg tror ikke, at det flytter ret meget.
Rent teknisk burde eksperten måske have brugt nogle af sine mange ord på at fortælle, at rejer ikke skal koge med i en fiskesuppe. Jeg fik lejlighed til at smage flere af deltagernes færdige retter - og her var rejerne skamkogte.
Det virkede heller ikke overbevisende, at Gericke ikke skelner mellem sortebær (revling) og blåbær - og at de bær han udleverede som en helt særlig grønlandsk specialitet var enebær, selv om han kaldte det blåbær og berømmede dem, fordi de smagte af den grønlandske jord.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar