lørdag den 28. september 2019

Ny tid

Sildelauget følger med tiden

Aftenens sluttede selskab. Otte fremmødte inklusive fotografen.
Det er sat'me for ringe, at man ikke melder afbud, mener skriverkarlen
og fotografen - og oldermanden bakker op om budskabet.
Batteriet i køkkenuret blev vendt - så nu
følger Øland med tidsånden.
Øland Sildelaug er en udpræget filantropisk forening af voksne mænd med tilknytning til øen - og som sådan går laugsbrødrene gerne gennem ild og vand for at sikre udvikling og velstand på egnen. Det er jo nødvendigt at følge med både tiden og tidsånden, så fredagens filantropiske indsats til den skønne ø bestod i at vende batteriet i skolekøkkenets ur, så køkkenskriverne har styr på tiden.

Nu går uret. Endda rigtigt nogle dage endnu - indtil vi igen skal i gang med at stille urene tilbage i sommertids-cirkusset.

Jordskok-suppe med både karma og parma.
Fredagens møde var præget af et lidt begrænset fremmøde, men den lille og sluttede kreds gik til makronerne - som der for resten ikke var nogen af - med sædvanlig ildhu.

Forretten bestod af en solid jordskok-suppe med parmaskinke og purløg. Det er jo efterår - og det er tid at høste jordens frugter.

Stroganoff med mos.
Hovedretten var en mindst lige så solid gang stroganoff med kartollelmos. Den slags er altid et hit - specielt blandt modne mænd, der gerne spiser mosemad, som kan samle sovsen. Dybest set vel udtryk for, at man er ved at gå i barndom - for kartoffelmosen giver jo mindelser om føden fra de første leveår.

På forrige møde blev Jørn udnævnt til dessertmester, så der var et vist pres på den gode smed med styr på den søde tand. Det blev til en æbledessert med creme smagt til med hjemmelavet rosenvand lavet på roser fra oldermandens have - vel at mærke det hjørne af haven, hvor hunden aldrig kommer!

Æbledessert med et touch af rosenvand.
Dessertmesteren levede op til forventningerne - og ganske tidligt efter lidt hyggesnak gik man hver til sit med oldermandens formanende ord om at huske at melde afbud siddende i baghovedet.

For der var 12 tilmeldte til aftenen, men kun otte fremmødte - så nu kan skriverkarlen se frem til at leve af bøf stroganoff resten af måneden.
Den nyudnævnte dessertmester redegør for det søde køkken.

Ingen kommentarer: