tirsdag den 21. november 2017

Frit valg på fasanhylden

Blandt de udsatte

Politikerne vil så gerne gøre noget for de såkaldt udsatte i samfundet, så hvad var mere velvalgt end at slå en tur forbi Birkelse Hovedgård i det gode vejr på valgdagen og fotografere udsatte fasaner?


Så efter at vi havde stemt i forsamlingshuset i Halvrimmen, tog vi på fasansafari. Set fra fotografens side er det måske lidt snyd at fotografere udsatte fugle, men forleden fotograferede jeg en løssluppen papegøje, så hvorfor ikke også en udsat fasan?

Jeg var specielt på jagt efter de grøn-sorte fasaner, som der er blevet flere af de seneste år. Jeg har googlet denne variant af fasaner, og det ser ud til, at der lidt usikkerhed om, hvorvidt det er en race for sig selv eller blot en mutation. Under alle omstændigheder ser det ud til, at jægerne er glade for varianten, der flyver mere villigt end de normale udsatte fasaner - og faktisk er temmelig svær at fotografere, fordi den er temmelig sky.

Men et enkelt billede blev det da til, og så fik vi forresten også konstateret, at sangsvanerne nu er arriveret fra det høje nord. Så er det ved at være rigtig vinter...

2 kommentarer:

Farmer sagde ...

Forvirringen skyldes nok, at de udsatte grønsorte er en mutation af alm.jagtfasan (som i øvrigt er et sammenrend af flere fasantyper/-arter), som man har avlet videre på, medens der er en japansk fasan-art med stort set samme farvetegn.
Disse sidstnævnte er vist aldrig forsøgt udsat i DK.
Det latinske navn for de mørke typer jagtfasan er Phasianus colchicus mut. tenebrosus.

Jesper Hansen sagde ...

Tak for oplysningen...