lørdag den 18. november 2017

Gøjeflugt

Liv på fugleflugtslinien

Det er lang tid siden, at vi sidst har har hørt og set noget til smedens papegøjer, men i dag var et par stykker på springtur fra morgenstunden.

Det er store fugle, som har et meget karakteristisk skrig, der ikke ligner noget andet. Så jeg var ikke i tvivl, da der lige efter solopgang lød en infernalsk skræppen ude fra haven.

Jeg fattede kameraet og gik på storvildtjagt. Det var nu ikke i selve haven, men i rødels-træerne ovre ved gadekæret, at de sad. Jeg tog et par billeder - og ringede så til Jørn og Sanne, så de kunne få gøjerne hjem igen.

Det lykkedes Sanne at få den ene med sig, mens den anden holdt stand indtil frokosttid, hvor den forlagde residensen til Søndregårde eller Hammershøj. Det var en unge fra årets avl, der sandsynligvis var blevet totalt overvældet af angst over pludselig at være alene langt fra hjemmet.

Jeg var ellers en tur nede ved Ulvedybet for at kigge efter fugle til morgen. Her var der ikke rigtigt noget at fotografere, så i dag blev det i stedet for gøjebilleder.

I øvrigt har vi netop bestilt juleanden. Det er jo også en slags fugl, men jeg tror alligevel den smager bedre end en papegøje...

Ingen kommentarer: