torsdag den 9. november 2017

Armoracia rusticana

Peberrod

Det er ikke alt i haven, der er elendighed, selv om jeg stadig er lidt smågnaven over, at jeg sandsynligvis mister mit Ingrid Marie-træ.

Tirsdag høstede jeg peberrod til i hvert fald et halvt års forbrug - og der er mere, hvor det kommer fra. Her i huset bruger jeg primært peberroden til peberrodssauce, der er obligatorisk til sprængt oksespidsbryst, men fruen kan nu også godt lide peberrodssalat - altså peberrod rørt med flødeskum - på stort set alle former for pålæg.

Peberroden er renset og skrællet og ligger nu skåret i passende størrelser i en pose i fryseren, hvor vi så kan tage, hvad vi har brug for.

Peberrod er i øvrigt sundt. Det indeholder tre gange så mange C-vitaminer som citron, men man skal nære sig, skal man. For smagen kommer fra nogle såkaldte sennepsglykosider, der er giftige i større mængder.

Peberroden i vores lille have har udviklet sig til en rigtig succeshistorie, selv om det har holdt hårdt. Det kan man læse mere om her på bloggen i en historie fra sidste efterår.

Ingen kommentarer: