tirsdag den 14. november 2017

En fremmed flytter ind

Pigen og millionæren

Foto: Made in Copenhagen og undertegnede
Så fik jeg en plads på biograf-
rulleteksterne... Foto: Made in Copenhagen
- Det er bare fis og ballade på internettet. Sådan fortæller den uskyldige og måske også lidt naive Amanda Kastrup i filmen "En fremmed flytter ind", som havde premiere i september. I filmen optræder jeg på rulleteksterne, men det vender vi tilbage til længere nede...

Amanda har netop mødt drømmekæresten på Facebook, multimillionæren og arvingen til Augustinus-fonden Ludvig Casper Kastrup Christian Augustinus. I følge Facebook-profilen er Casper hovedrig og lever et liv på farten med champagne, sportsvogne og jævnlige besøg i alverdens metropoler.

I virkeligheden er Casper storsvindleren, fantasten og stjernepsykopaten Casper Rieper-Holm, søn af en haandicap-medhjælper fra Præstbro ved Dronninglund. Det er derfor historien om, at man ikke kan stole på noget som helst på Facebook, men samtidig en fantastisk historie om, hvordan Casper spinder Amanda ind i  sit net af løgne og falske identiteter.

Det er en klassisk dokumentarfilm, hvor Amanda spiller sig selv - ganske overbevisende og ærligt endda. Eneste medvirkende skuespiller er Esben Dalgaard, der spiller Casper. I forhold til normale doku-film har En fremmed flytter ind dog et ekstra lag, hvor instruktøren blander sig i forløbet - og tvinger os derfor til at tage stilling til, hvad der er virkelighed, iscenesættelse og ren og skært bedrageri - ikke mindst på de sociale media.

Historien om Casper Rieper-Holm og den unge pædagog-studerende med tidstypiske tatoveringer er  fortællingen om en bluffmager af en helt særlig kaliber. I et afsluttende flashback får vi blandt andet historien om dengang, Rieper-Holm reddede Slagelse Håndbold med penge, der ikke eksisterede andre steder end i fantastens hjerne - og så får vi også historien om dengang, han stillede på Voergaard Slot nær hjemmet i Præstbro og spillede en hovedrig svensker med et godt tilbud til godsforvalteren.

Amanda Kastrup slap, så vidt jeg kan se, uskadt fra sit møde med bluffmageren. Hun får sat punktum, da den relativt unge Casper Rieper-Holm får sin fjortende dom for bedrageri. Dommeren henvender sig til Amanda og citerer det gode, gamle ordsprog: - Af skade bliver man klog, men sjældent rig. Så præcist kan det siges.

En fremmed flytter ind er en god og vedkommende film, som jeg absolut kan anbefale. Den fortæller historien om, hvor galt et liv kan gå, når det eneste indhold er Facebook. Filmen bliver vist på TV2 den 22. januar kl. 20.50.

Et billede fra familiealbummet, som jeg havde
glemt alt om, da filmselskabet Made in Copenhagen pludselig
henvendte sig for knap et års tid siden.
Jeg havde lejlighed til at se filmen på forhånd, fordi jeg har en lille andel i den og også figurerer på rulleteksterne. I en af filmens sekvenser optræder nemlig et foto, som jeg tog i 2013 på en familietur til Fyn. Billedet viser hovedbygningen på Sandholdt Gods og bliver brugt på Facebook, da Rieper-Holm skal vise glimt fra sin spændende, men  uvirkelige opvækst i en af landets rigeste familier.

Jeg har tidligere produceret reklamefilm, der er blevet vist i biograferne, men det er første gang, jeg har mit navn med på rulleteksterne. Det er jeg da lidt stolt af - så småt det end er...

Ingen kommentarer: