torsdag den 25. april 2019

Sølvhejrer i Ulvedybet

Nye naboer

Den seneste halve års tid er der jævnligt rapporteret sølvhejrer ved Ulvedybet, men det var nu først her til aften, at jeg første gang fik den hvide hejre på kortet.

Egentlig var jeg på udkig efter skestorke, men de gik i sivene og lod sig ikke rigtig fotografere, da jeg fik øje på en sølvhejre i baggrunden mellem nogle fiskehejrer. Der var faktisk to sølvhejrer, men jeg kunne dog ikke få dem på samme foto.

Sølvhejren er ny som ynglefugl i Danmark. Første gang i 2014 på Saltholm, og i 2017 blev der talt fire reder ved Vejlerne. Dagens observation giver håb om, at vi måske også har et ynglepar her ved Ulvedybet, men det må tiden vise.

Det er sandsynligvis klimaændringerne, der får sølvhejrerne til at flytte mod nord.For få år siden blev den kun observeret sporadisk i Danmark.

Sølvhejren kan i en snæver vending forveksles med en silkehejre, men her er billedet af den flyvende sølvhejre en god hjælp, for man kan se, at fødderne er sorte. Silkehejren er nem at bestemme, da den har gule fødder. Bemærk i øvrigt, at billederne er klikbare...


Ingen kommentarer: