søndag den 28. april 2019

Twitchere

Fugle på hjernen

Øland er i denne weekend verdens navle for fanatiske fuglekiggere - de såkaldt twitchere. Det er artsjægere, som gerne opgiver almindeligt arbejde og kører land og rige rundt for at se en sjælden fugl og dermed få et nyt kryds i fuglebogen.

Årsagen til al virakken er en lille tinksmed-lignende fugl, som hedder lille gulben - med temmelig stor sandsynlighed fordi den netop har gule ben. Lille gulben er en sjældenhed i Danmark -foreløbig tre observationer i dette årti inklusive gårsdagens observation i Ulvedybet.

Sjældenheden blev observeret lørdag morgen fra dæmningen cirka 800 meter i retning mod Skallerne - og der blev straks slået storalarm blandt twitcherne. Her søndag morgen er der på trods af regn godt fyldt op på parkeringspladsen ved fugletårnet, hvor snakken om det store fund også går livligt, mens man chimper - altså viser sine fotos af fuglen frem på LED-skærmen på bagsiden af kameraet.

Den små gulben lader sig tilsyneladende villigt fotografere, så jeg har tænkt mig at gøre forsøget lidt senere på dagen, når regnen stopper. For jeg er altså ikke twitcher, men kan bare godt lide at fotografere fugle og allerhelst i tørvejr...

Se øvrigt DOF-basens rapporteringer fra Ulvedybet og Nibe Bredning.

Ingen kommentarer: