søndag den 28. april 2019

Gulben

Dagens fjerkræ på Øland

Da morgenregnen havde lagt sig, og solen endda et kort øjeblik truede med at bryde gennem skyerne, gik turen til twitcherne nede ved dæmningen, for det kunne da være meget sjovt at få et foto eller to af den lille gulben, som er dagens største attraktion her på øen.

Den var ret nem at finde i det storladne og åbne landskab, for det var bare at følge strømmen af folk med store kikkerter og teleobjektiver større end mit eget på sølle 400 mm.

Fuglen stod en anelse langt væk, men det var muligt at komme tættere på i ly af diget og nogle små hyldebuske, så uden alt for meget besvær kom jeg på skudhold af Fætter Gulben. Det tog bare ti minutter at lave billederne her.

Jeg kunne sikkert godt være kommet endnu tættere på, men jeg havde ikke lyst til at ødelægge fornøjelsen for de mange andre fuglekikkere, som for manges vedkommende var kommet langvejs fra. Så det får række indtil videre. Hvis den bliver på egnen, skal jeg nok få min chance.

Jeg fik også et par billeder, hvor der er en tinksmed i baggrunden. Lille gulben ligner tinksmed temmelig meget, men på billedet kan man også tydeligt fornemme forskellen. Det er kun tredje i dette årti, at lille gulben, der er hjemmehørende i Alaska og Canada, er observeret i Danmark.


Ingen kommentarer: