mandag den 1. september 2014

Nyt fra bærfronten

Jordbær, brombær, hindbær...

Så er de ny jordbær godt i vej...
Endelig fik vi en dag med tørvejr - og det var til at komme i jorden.

Så i dag fik jeg plantet den nye generation af jordbærplanter. Det burde allerede være sket for et par ugers tid siden - og planterne har stået klar i drivhuset. Men det var altså først i dag det skete, selv om jorden ellers også var gjort klar for adskillige dage siden.

Brombærrene er på finalen.
For sådan er det jo, når man har med naturen og et temmelig autonomt klima at gøre. Når vi har brug for regn, får vi tørke - og når vi har brug for tørvejr, regner det. Det bliver ikke anderledes - og det er sikkert derfor, det er spændende.

For den tørre og varme sommer har i hvert fald været god for brombærrene. De kører på sidste vers nu - og jeg har desværre ikke nogle billeder af de mange flotte bær, vi har haft. Men som det ses, er der lidt skrællinger tilbage - og måske med lidt sol de kommende dage, kan det være, at der kommer endnu flere.

Hindbærsæsonen er netop begyndt.
Nu begynder hindbærrene også at blive modne. Jeg klipper normalt mine hindbær temmelig sent på foråret for at skubbe høsten til efteråret. For så undgår vi alt for meget orm og utøj i bærrene - og som man kan se på billedet, ser denne strategi ud til at lykkes.

Endnu er vi ikke kommet så langt, at der bliver hindbær og brombær til fryseren - for vi spiser dem, efterhånden som de modnes. Men planterne breder sig, og der bliver flere og flere, så mon ikke vi kan begynde at tænke på fryseren til næste år?

Ingen kommentarer: