Nordnorske specialiteter på menuen
Rensdyrpølse med nypotetmos. |
Det var dog kun til lunsj (frokost) og det var i den mere folkelige afdeling indrettet i stueetagen i det gamle karrehus i Kirkegata i Tromsø - så serveringen var måske ikke det ypperste, Drømmekjøkkenet kan byde på, men så i hvert fald inden for en ramme, hvor de fleste kan være med rent økonomisk.
Vi valgte to forskellige frokostretter. Jeg fik en variant over den berømte svenske korv med mos - rensdyrpølse med nypotetmos og Dina valgte røget hvalcarpaccio.
Personalet denne dag var en ung pige - sikkert studerende - og hun vidste ikke meget om mad, fandt jeg ud af, men betjeningen var i orden omend præget af lidt forvirring.
Der var ikke noget at udsætte på rensdyrpølsen, men det er nu altid problematisk at lave pølse ud af magert kød, som rensdyr uomtvisteligt er. Pølsen havde bid, men manglede ærlig talt lidt i smagen. Selve anretningen var underlig asymmetrisk på den kvadratiske tallerken.
Kartoffelmosen var let og lind - og der var garneret med syltet rødløg. Det var lidt af et hit - og jeg skal i hvert fald prøve at sylte rødløg i den kommende uge. Jeg fik opskriften af kokken, men den er ganske enkel. 200 gram sukker, 2 dl vand og 3 dl eddike koges og hældes over 8 udskårne rødløg - trækker i 24 timer og er så klar til servering.
Røget hvalcarpaccio. |
Begge retter er rimelige bud på brug af lokale råvarer - og til portionspriser på omkring et par hundreder norske kroner var der så rigeligt på tallerkenen, at vi også blev mætte - ikke mindst takket være det tilhørende hjemmebagte og lune ciabatta med hvidløgssmør.
Vi var jo i Norge - og jeg var kørende, så hele herligheden blev skyllet ned med koldt postevand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar