torsdag den 25. september 2014

Nuuks storhed og fald

Et eller andet gik galt

Ill: Robert Holmene
Jeg var i sin tid ansat i Nuup Kommunea i godt tolv år fra 1995 til 2007.

Det var en god arbejdsplads - blandt andet på grund af en meget stabil ledelse og i alle årene med borgmester Agnethe Davidsen ved bordenden.

Det var også en forholdsvis velpolstret kommune med en streng likviditetsstyring, så der altid var lidt på kistebunden - og det var ikke nødvendigt at trække på den dyre kassekredit. Men samtidig også en økonomi, hvor skatteyderne ikke blev flået. I alle årene lå den kommunale udskrivningsprocent på 25.

Siden er det gået ned ad bakke. Agnethe Davidsen er død, kommunalreformen har hærget, skatterne er steget - og på direktionsgangen er der monteret svingdøre. For et års tid siden blev kommunen sat under skærpet tilsyn fra Selvstyret - og i de igangværende budgetforhandlinger er tingene gået i hårdknude, blandt andet på grund af ændrede regler for den kommunale udligning.

Jeg har ikke fulgt nok med til, at jeg vil komme med en forklaring på elendigheden. Blot konstatere at det åbenlyst er gået ned ad bakke, siden jeg forlod den grønlandske hovedstad.

Situationen blev i dag kommenteret af Robert Holmene med billedet ovenfor - og det siger i hvert fald mere end mange ord...

Ingen kommentarer: