onsdag den 30. juni 2021

Et foto, to stop og 110 krondyr

 Aftentur


Tirsdag aften så jeg 1 døgn, 2 hold og tre dyr, hvor de maniske TV-stjerner blandt andet fandt en isfugl.

Det inspirerede mig til en solnedgangstur til Han Vejle, hvor der også er en chance for at se den blå pescetar. Det kom der dog ikke noget ud af. Der var næsten dødt - og fuglene lod sig nok høre, men ikke se. Mest tydelig var rørsangerne, der synger kraftfuldt og taktfast, men der var også skægmejser, vandrikser, krager og blåhals i aftensangen.

Det blev kun til et enkelt foto - en blåhals. Det er jo ikke så ringe - især når det var dagens eneste fuglefoto. Normalt kan det nemt blive til et par hundrede klik på en time i den fuglerige rørskov, men altså kun et eneste billede. Men når det så er blåhals, er det jo til at leve med.

På vej hjem smuttede jeg efter en pludselig indskydelse ned til et af mine foretrukne steder i Tingskoven - og der var bingo med fuld plade. På marken mellem to skovparter gik der 110 krondyr. Der er endnu nogen tid til brunsten, så de græssede fredeligt og lignede egentlig mest af alt en flok dovne køer.

Jeg havde en let brise imod mig, så jeg var kun omkring 75 meter fra de nærmeste dyr, men det var også for tæt på til at få dem alle med på et gruppebillede.

Klokken var 22.50 - en halv time efter solnedgang - så der var ikke for meget lys, men jeg kunne da ikke lade være med at trykke på knappen nogle gange.

Jeg var nødt til at give køb på eksponeringstiden, selv om jeg ikke havde stativ med, så mange af billederne var rystede, men det blev da til et par brugbare doku-fotos, trods alt. 

Ingen kommentarer: