søndag den 20. juni 2021

Det ku' ha' været bedre

Møg-jordbær


Der er plads til forbedringer, som man siger...

Jordbærrene er slået helt fejl i år. De er simpelthen så ringe, at hverken sneglene eller solsorterne gider spise dem. Bærrene er små, og der er ikke særligt mange af dem.

Jeg har ingen fornemmelse af, om det gælder generelt, at det er et dårligt jordbærår. Men foråret var præget af kulde, så det var først sent, at der blev sat bær. Og rigeligt tørt har det også været...

Men jeg kan ikke bare give vejrguderne skylden. For jeg bærer selv en god del af bær-skylden. Normalt skifter man en tredjedel af planterne hvert år, men siden jeg kom hjem fra Grønland i sommeren 2018, har jeg forsømt den del af arbejdet. Så de ældste af planterne er nu mindst seks år gamle - og så kan man ikke forvente alverden fra den side.

Men sidste år gav de godt, så jeg troede og håbede, at det gik. Skålen på billedet er morgenens høst - og sidste år ved samme tid høstede jeg mindst det dobbelte om dagen. 

Så nu står den grusomme sandhed klar: Når sæsonen er slut, og planterne har sat aflæggere, begynder jeg helt forfra. Det bliver et stort arbejde, men jordbær skal man have - og så må jeg jo arbejde for føden.

De få og små jordbær i år bliver til marmelade og jordbærgrød. Andet dur de ikke til - og så må vi jo ty til købebær ellers.

Dagens bonusbillede er den første blomst i buskroserne ved carporten. Det er nogle gamle, grimme og opløbne planter, men blomsterne er der ikke noget i vejen med. Og i modsætning til jordbærrene bliver de bare ved og ved med at komme - uanset vejret.

Ingen kommentarer: