tirsdag den 22. juni 2021

Endnu en nationaldag

Post-corona-nationaldag


Selv om Danmark har droppet mange af coronarestriktionerne, satte pandemien alligevel sit præg på den grønlandske nationaldag i Nordjylland.

Blandt andet var de traditionelle håndtryk udskiftet med albuestød. Det benyttede den grønlandske præst i Danmark, Marianne Lynge Krog og formanden for Det Grønlandske Hus i Aalborg sig af, da nationaldagen åbnede kl. 10 med en gudstjeneste i Budolfi Kirke, der er Aalborgs domkirke.

Efter gudstjenesten gik man i procession til Vesterbro og Det Grønlandske hus. Her blev Erfalasorput hejst i gården bag ved huset med tilhørende korsang af Ikinngutigiit. Det var korets første egentlige optræden, siden coronakrisen begydte for snart halvandet år siden. Efter flaghejsningen var der kaffemik med kager - blandt andet pyntet med det grønlandske flag.

Hvis man havde lyst til mere nationaldagsstemning, kunne man hele eftermiddagen fortsætte i Lindholm Strandpark på nordsiden af Limfjorden. Her havde Ikerasaq - den ene af de to grønlandske foreninger i Nordjylland - rejst et stort telt, hvor de bød på grønlandske lækkerier, fællessang og en svingom til grønlandske polkatoner, så ikke et øje var tørt.

Artiklen er mit forholds lakoniske telegram til Sermitsiaq.AG 21. juni 2021.


Ingen kommentarer: