onsdag den 23. juni 2021

Smagen af sommer

Nye kartofler


Det var planen, at vi skulle begynde med de nye kartofler til sankthans, men vi er nu allerede tyvstartet.

Det begyndte i søndags med tre toppe, så hvis det fortsætter på den måde, er de tre rækker solist snart væk. Men sådan går det nok ikke. For de vokser jo fortsat, så hvis det går, som det plejer, ender det med, at en enkelt top er nok til os to halvgamle mennesker.

Solist er sådan nogle pæne runde kartofler - og også den sort, som mange af de professionelle kartoffelavlere bruger til de første nye kartofler, men snart kommer der mere variation over det. For bintje-kartoflerne, som jeg har fire rækker af, står også fint og er begyndt at sætte knopper. Så det er bare med at få spist løs, før de får alt for meget skurv, som jeg desværre døjer en del med her på parcellen.

Kødet til de første kartofler var noget snyd. Halvfabrikata fra Jensen - og næppe pengene værd. Endnu en gang er det bevist, at det ikke kan betale sig, at springe over, hvor gærdet er lavest. Hvis tingene skal være ordentlige, skal man lave dem selv.

Det gælder i alle livets forhold, men i særdeleshed, når vi snakker om mad.

Ingen kommentarer: