mandag den 14. juli 2014

En træls dag

Vesterhavsmarchen druknede i regn

Gildebrødrene spejder efter kunder i regnen...
Anden søndag i juli er traditionelt altid dagen, hvor Sct. Georgs Gilderne i Aalborg afvikler den årlige Vesterhavsmarch. Således også i år, hvor marchen druknede i regn.

Det var en rigtig træls dag. Regnen var ventet længe af haveejerne og landmændene - men alligevel kom den næsten på det værst tænkelige tidspunkt.

En god time efter start kom hovedfeltet
til midtvejsposten - og et kort øjeblik bragte det
mindelser om fordums fest og farver.
Efter mere end en måned med dejligt sommervejr, stod nordjyderne søndag op til regn og rusk, der kunne være et helt efterår værdigt. Det sås tydeligt ved startstedet i Blokhus, hvor kun et par hundrede mennesker var mødt op for at gå den syv, fjorten eller otteogtyve km lange tur langs Jammerbugtens hvide strande.

Normalt er der fest og leben med musik og bajere - men denne søndag foregik alt i god ro og orden.
Det er jo ikke meningen - for det skal være en fest, og folk skulle gerne proviantere i de opstillede øltelte undervejs, så der kan blive lidt overskud til katastrofefonden og spejderarbejdet i landsdelen.

Ikke alle orker at gå distancen...
Som sædvanligt stod jeg ved midtvejsbodegaen mellem Grønhøj og Blokhus. Der er vendepunkt for alle dem, som går syv km - og derfor normalt et meget festligt sted. Men det blev en meget lang søndag, hvor vi for det meste var flere medarbejdere end kunder - og overskud kunne vi i hvert fald kigge langt efter.

Men vi kan hygge os, kan vi - og der var rigelig med tid til at lade snakken gå, mens vi sad i teltet og ventede på kunderne. Og det gjorde vi så.

Da jeg kom hjem, stod vejrstationen på sølle 14 mm. Det er ærligt talt for lidt - efter sådan en hel dag med regnvejr.
Men hundene stod i kø for at lette ben ved strandens eneste flagstang.

Ingen kommentarer: