søndag den 13. juli 2014

En sommernat ved bålet

Pavillonens glæder

Sommerhygge ved midnatstide.
Forrige lørdag fik vi jo i al hast rigget en pavillon til, så vi kunne sidde ved havepejsen i tørvejr, mens en tordenbyge drog over Han Herred.

Det har vist sig at være en genial ide - og jeg går nu i seriøse overvejelser om, hvordan jeg får det gjort til en permanent løsning.

Jeg kunne ikke lige blive enig med mig selv
 om, hvilket foto der var det bedste, så her er et andet...
For det er simpelthen den herligste plads på jorden, som vi har fået skabt. Næsten hver eneste af de lune sommeraftener den seneste uge har vi siddet der til langt ud på aftenen - og da fjernsynet og fodbolden ikke interesserer mig, har jeg virkelig haft meget svært ved at komme ind om aftenen.

I dagtimerne giver pavillonen svalende skygge - og om aftenen, når vi tænder op i pejsen, er den med til at holde på varmen. Samtidig har jeg fået sat en solcelledrevet lyskæde fra Ikea op under taget - og det bidrager sammen med stearinlysene til ekstrem hygge.

Nu er ikke alt idyl. Jeg har voldsom myggetække - og netop det hjørne af parcellen, der i forvejen er temmelig skyggefuldt, er tilholdssted for en stor del af havens myg. Men jeg har taget kampen op.

Stearinlysene er myggelys, der angiveligt skulle holde myggene væk. Jeg føler mig ikke helt overbevist om myggelysenes magiske kraft - men de bidrager i hvert fald til hyggen, og sådan får vi vendt en ulempe til en fordel i den lyse sommernat.

Så kom den tid, vi længtes mod,
om bålets stille gløder.
Og her i ilden for vor fod
vi svundne dage møder.
Som blinde fugleskarers hær
de drages hid af bålets skær,
ved bålet, ja, ved bålet,
en sommernat ved bålet.

Ingen kommentarer: