tirsdag den 8. juli 2014

Agorketid

Ortografisk udfordret grøntsag

Årets første agurk af egen avl.
Hedder det agork eller agurk?

Det var - såvidt jeg lige husker - et af de centrale plots i skolekomedien "Den hæse Drage", som jeg var med til at opføre på Farsø Hotel i 1969.

Af en eller anden grund faldt dette væsentlige problem mig i hu, da jeg mandag plukkede den første agurk fra årets høst.

Den er måske ikke så stor som en købeagurk, men den er af egen avl - og fra nu af går det forhåbentligt slag i slag med agurkerne. Det betyder også, at vi har rigeligt af den grønne frugt - og derfor snuppede jeg årets første agurk, selv om den ikke var helt udvokset.

Med to planter i drivhuset med masser af spirende agurker, er der lagt i kakkelovnen til både madder med løv'postej og agurkesalat til mormor-kyllingerne.

Årets skolekomedie på Farsø Skole i 1969 var
 Den hæse Drage af Benny Andersen. BLandt de
medvirkende var bloggeren, Per Lyngby og Peter Sejr.
Den hæse Drage er skrevet af Benny Andersen og handler ellers om en ildsprudlende drage, der naturligvis er blevet hæs af røgen fra den sprudlende ild. Jeg havde rollen som en betjent, der skal opklare nogle brande som følge af dragens voldsomme ånde.

Der findes et par fotos fra min debut på de skrå brædder - og de er offentligt tilgængelige via det lokalhistoriske arkiv i Farsø. Billederne kan ses her. Forresten er det min gamle skolekammerat Per Lyngby, der har stået for skanningen af de gamle fotos - og han havde da også en væsentlig rolle i "Den hæse drage".

Per har i øvrigt også dyrket dragen på sin blog - og har blandt andet fundet en LP med musikken fra skolekomedien med gode, gamle og velspillende Beefeaters. LP'en findes også på YouTube.

Ingen kommentarer: