onsdag den 17. marts 2010

Grøde i luften

Det har været fint vejr på Øland i weekenden - omend vi jo stadig slider med hård nattefrost herude på de store, lavtliggende vidder.
Selv om der er et pænt stykke vej endnu, er det da også sunket i snebunkerne og nede i den endnu frosne jord under træer og buske skyder forårsblomsterne frem. Der er rigtig grøde i luften.
Først og fremmest er det naturligvis vintergækker, men sørme om jeg ikke var heldig også at finde årets første krokus mandag formiddag. Så fra nu af kan det vist kun gå fremad, selv om det jo før er set med en rask snestorm til påske.
Også piletræerne længes efter forår og de allerførste gæslinger er på spring allerede. Vi tog grene ind sidste weekend, og de sprang ud med det samme. Billedet her er dog fra de udendørs af slagsen. De har det godt på den solrige plads ved terrassen.
Nede under sneen dukker græsplænen op. Den er fyldt med mos - og det er helt tydeligt, at haven trænger til en ordentlig gang kalk. Men den opdagelse er jeg ikke ene om. Da jeg var i tømmerhandelen lørdag formiddag, havde de allerede udsolgt. Det ville ellers have været rart at få det smidt oven på sneen, så det kan trænge ned i jorden sammen med smeltevandet - og så ville det heller ikke svine så meget. Men den operation må altså vente til den kommende weekend.
Nu er vi godt på vej...

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: